Blogumda ara :)

6 Ocak 2014 Pazartesi

PIRASALI BÖREK


Akşama ne pişirsem diye düşünürken dolapta yufka olduğunu farkettim :)  1 haftadır dolapta pişirilmeyi bekleyen pırasalarımda bu börek sayesinde hayata döndü :) pırasanın yemeğiyle pek aram yok ama böreğine bayıldım diyebilirim. İlk misafirime yapmayı düşünüyorum çok lezzetli ve pratik bir börek biz sevdik, umarım sizde severek yaparsınız. Şimdiden kolay gelsin.. 


Malzelemer;

* 5 tane yufka
* Yarım kilo pırasa
* 300gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz 
* Karabiber
* Sıvıyağ

Sosu için;

* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı süt
* 2 yumurta

Gelelim yapılışına tencereye biraz sıvıyağ döküp kıymayı kavuruyoruz. Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekliyoruz salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavurup üzerine ince ince doğradığımız pırasayı ekliyoruz, en sonda tuz ve karabiberini ekleyip kavurma işlemini tamamlıyoruz ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

Sos malzemelerimizi derin bir kapta güzelce karıstırıyoruz. 

Yufkanın bir tanesini yağlanmış tepsinin tabanına seriyoruz, kenarlarını tepsiden dısarı sarkıtıyoruz.İkinci yufkayı parçalayıp üzerine yayıyoruz.Hazırladığımız harcın yarısını döküyoruz. Üzerine üçüncü yufkamızı parçalayıp koyuyoruz. Harcımızın diğer yarısını döküp dördüncü yufkamızıda parcalayarak koyuyoruz.En son yufkamızıda tepsi boyunda keserek en üste koyuyoruz. Son olarak böreği kesip üzerine sosu sürüyoruz ve çörek otu serpiyoruz. 

Sosunu çekmesi için 10dk bekletip 180 derece fırında pişiriyoruz.. (Oktay Usta Tarifi)




                                                      ... Afiyet olsun..
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder