Blogumda ara :)

6 Ocak 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Bu nefis çöreği canım ablamdan öğrendim iyiki de öğrenmişim :) Hamur açamam diyenler için çok güzel bir tarif. Uğraştırıcı ama yemeside bir o kadar güzel :) Hadi geçelim tarife..    

Malzemeler;

* 1 su bardağı su 
* 1 su  bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt 
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket yaşmaya
* Aldığı kadar un 

İçi için;

* 2 yemek kaşığı haşhaş 
* Haşhaşın koyuluğunu açmak için sıvıyağ 

Yapılışı;

Su, süt, şeker ve mayayı güzelce karıştırıyoruz. (su ve süt ılık olacak) Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalanınca iki parcaya bölüyoruz. Oklavayla değil elimizle 2-3cm kalınlığında açıyoruz. Şekil verme kısmını fotoğrafla paylaşıyorum. Kolay gelsin...

 (Hamurun içi için sıvı haşhaş kullandım) 

Fotoğraf çekmeyi unutunca sona kalanlarla çekmek zorunda kaldım :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder