Blogumda ara :)

6 Ocak 2014 Pazartesi

KISIR

Yapılışını ablamdan öğrendiğim kısır hem cok lezzetli hemde yapılışı çok pratik :) Umarım sizlerinde damak tadına hitap eder. Ben yemesini olduğu kadar yapmasınıda çok seviyorum. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin..


Malzemeler;

* 1 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
* 1 su bardağı sıcak su 
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tane kuru soğan 
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 tane domates 
* 1 tane salatalık
* 5-6 dal yeşil soğan
* Bir tutam maydanoz
* 4 tane salatalık turşusu
* 4-5 dal kıvırcık
* Tuz
* Kırmızı biber
* Sumak 
* 1 limon suyu


   Gelelim yapılışına derin bir tencereye sıvıyağımızı döküp soğanı kavuruyoruz. Daha sonra salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçanın çiğ kokusu çıkınca  üzerine bulguru döküp 5 dk kadar kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıp sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp bulgurumuzu 15dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz. 
   Domates, salatalık, kıvırcık, yeşil soğan, maydanoz, salatalık turşusunu incecik doğrayalım.(isterseniz kırmızı lahanada doğrayabilirsiniz.)  Bulgur şişince tencerenin ağzını açıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra doğradığımız malzemelerle birleştirip sıvı yağ, limon suyu ve baharatlarımızı da atıp tahta kaşıkla harmanlayalım. Ben nane ve kimyon kullanmadım tercihe göre ekleyebilirsiniz.




Bir derin tabak çıkıyor, fazla yapmak isterseniz malzemeleri iki katı olarak yapabilirsiniz. ...Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder